Uppdaterad 03 maj 07:19

03 maj 05:59, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Under dagen tjänstgör Anna Göransson, och under kvällen Stefan Gustafsson.

00:11 Förberedelse till stöld, Pumpgatan, Alingsås. Polis stannar en personbil för kontroll på Pumpgatan. Bilen är belagd med brukandeförbud, och i bilen anträffar polis slangningsutrutrustning. Föraren, en man, misstänks för förberedelse till stöld. Slagningsutrustningen tas i beslag.

03.34 Rattfylleri, Hamngatan, Lidköping. Polis stannar en personbil för kontroll, där föraren, en man i 20-års åldern, visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott genom eget bruk. I bilen finns även en passagerare, och även han visar tecken på påverkan. Han rapporteras för narkotikabrott genom eget bruk.

01.46 Brand, Stora Kronogårdsgatan, Göteborg. Polis, ambulans och räddningstjänst larmas till Kronogårdsgatan, där det brinner i ett radhus. Enligt initiala uppgifter i larmet ska det röra sig om en fullt utvecklad brand. Räddningstjänst går in med rökdykare, men någon person finns inte kvar i byggnaden. Räddningstjänst har under natten arbetat med att släcka branden, och därefter kommer platsen att spärras av för en kriminalteknisk undersökning. Det är okänt vad som startat branden, och den kommer att utredas som misstänkt mordbrand. Personer på plats kontrollerades av ambulans, men ingen behövde föras med för fortsatt vård.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.