Uppdaterad 06 maj 22:30

03 maj 20:21, Försvunnen person, Nybro

Försvunnen man, Orrefors.

Polisen söker efter en försvunnen man i området kring Orrefors och önskar allmänhetens hjälp. Den försvunne är en 76-årig man som lämnade sin bostad i Orrefors vid 10-tiden idag.

Signalement:

Mannen är 185 centimeter lång och har en slank kroppsbyggnad. Han har kort, vitt hår. När han lämnade sin bostad var han klädd i en grön jaktjacka med brunt läder på axlar och armbågar, gröna gummistövlar och jeans. Mannen tycker om att gå i skogen.

Uppdatering 08.10 Mannen är fortsatt försvunnen. polisen har under morgonen tagit beslut om LSO, Lagen om skydd mot olyckor, detta innebär att polisen kan frigöra och omfördela resurser i sökandet. Flertalet polispatruller tillsammans med hundpatruller kommer delta i sökinsaten under morgonen.

Uppdatering 09.59 Uppmanar privatpersoner att inte ge sig ut i terrängen och leta på eget initiativ. Detta kan försvåra för polisen i arbetet med att hitta mannen.

10.42 Polisen går ut med bild på mannen i syfte att kunna hitta honom. Anhöriga har godkänt att bilden publiceras. 

Uppdatering 5/5 kl. 14.50: Sökinsatsen pågår fortsatt. Utöver polisen bistår även bland annat Försvarsmakten och frivilligorganisationer i sökandet. Ärendet hanteras fortsatt som försvunnen person, ingen misstanke om brott.

Uppdatering 6/5 kl 22.22  Polisen har avslutat sökinsatsen efter mannen som försvann den 3/5. En omfattande sökinsats med stora resurser har pågått i tre dagar utan att finna mannen. Ärendet är nu överlämnat till polisområdet. Polisen misstänker inget brott bakom försvinnandet i nuläget.

Trots att sökinsatsen nu är avslutad gäller fortfarande nedan information.

Om du ser mannen just nu, hör av dig till polisen på 112. Har du tips som kan leda polisen framåt i ärendet, kontakta polisen på 11414.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.