Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Uppdaterad 30 maj 10:05

30 maj 05:53, Detonation, Ystad

Kraftig explosion i/vid fastighet utanför Ystad.

Strax innan 05.00 fick Polisregion Syds ledningscentral ett antal inringare om hög smäll utanför Ystad. På plats kunde patruller konstatera att det varit en explosion i eller utanför en fastighet.

Ingen person är skadad men det är relativt stora skador på fastigheten. Nationella bomskyddet är aktiverade för att säkra fastigheten samt utröna vad som förorsakat händelsen. Kriminaltekniker är aktiverade för att genomföra brottsplatsundersökning. Platsen är avspärrad i avvaktan på att detta är klart.

Om någon sett något som kan tänkas vara intressant för polisen i detta ärendet ring 114 14 och delge detta. 

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Media hänvisas till mediacenter som öppnar 07.00.

Texten uppdateras om lägesbilden förändras innan det.

Uppdatering: nationella bombskyddet är på platsen och arbetar. Kriminaltekniker är på väg. Platsen är fortsatt avspärrad i väntan på att samtliga undersökningar ska genomföras.

Fastigheten, som är ett flerfamiljshus, har skador på fasad, fönster och tak. Även en bil som stått parkerad på gatan har fått skador. Grova brott är på väg och kommer påbörja förhör och dörrknackning under förmiddagen.

Uppdatering: Nationella bombskyddet är klara och har lämnat platsen. Tekniker har anlänt och påbörjar sin undersökning. Dörrknackning pågår och flertalet förhör hålls i ärendet. Platsen är fortsatt avspärrad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.