30 maj 07:59, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr.

20:51, misshandel, Svenljunga
Vi får in ett larm om att två personer slåss på Boråsvägen. Det är enligt uppgift ett antal personer på plats. Polis och ambulans åker fram. Ingen gärningsperson kvar. Inga uppgifter om allvarliga skador. En anmälan om misshandel är upprättad.  

21:04, misshandel, Göteborg
En man uppger att han har blivit misshandlad vid Linneplatsen. Tre personer har enligt uppgift passerad mannen och då har en av de tre slagit honom i ansiktet. Polis åker till platsen och kan lokalisera en misstänkt gärningsperson. En anmälan om misshandel är upprättad. Inga allvarliga skador.

21:23, ordningslagen, Mölnlycke
Vi får in tips om en pågående ravefest på Kabelvägen i Mölnlycke. Polis åker dit. Patrull meddelar att det tillkommer folk, både till fots och i bilar. Cirka 100 personer är på plats. Festen bedöms som en offentlig tillställning och polisen fattar beslut om att upplösa festen med stöd av covidlagen. En anmälan om brott mot pandemilagen är upprättad.

03:24, misshandel, Onsala
Vi får larm om ett bråk på en fritidsbåt. Sjöräddningen åkte initialt ut och drog in båten till Lerkils hamn, där polis väntade. Någon form av tillhygge har använts i samband med bråket. En av personerna fick uppsöka sjukhus, med en sårskada i huvudet. Den andra personen grips misstänkt för misstänkt för grov misshandel.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.