Uppdaterad 30 maj 08:36

30 maj 08:16, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat drygt 90 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits, sammanlagt åtta personer har omhändertagits för tillnyktring eller narkotikapåverkan. De händelser som sticker ut mest:

22.05 Väktare ringde polisen om att ett par personer klottrade på en butik på Solåsvägen i Jönköping. Polisen åkte dit och anträffade en kille och en tjej. Båda blev misstänkta för skadegörelse, och tjejen även för ringa narkotikabrott eget bruk och innehav. Killen är i övre tonåren och tjejen är i 30-årsåldern. Kvinnan togs med för provtagning. Polisen kontaktade vårdnadshavare till killen.

03.21 Polis larmades till ett flerfamiljshus i Nässjö där en man skulle ha slagit sönder en bil med något tillhygge. Han skulle också ha försökt ta sig in i hyreshuset. Polisen åkte dit. En bil stoppades för kontroll i närheten och i bilen anträffades en man som stämde in på signalementet på den som slagit sönder bilen. Han blev misstänkt för skadegörelse och ofredande, men det fanns inte gripandeskäl. Han är i 20-årsåldern.

Under kvällen pågick det en större bilträff vid Solåsvägen i Jönköping. Polisen var där och uppskattade antalet deltagare till cirka 1000 personer. För att försöka hålla nere antalet deltagare med tanke på rådande pandemi så fattade polisen beslut om att spärra av delar av Solåsvägen för att deltagare inte skulle kunna ta sig till området med bil. Vid kl 23.19 hade folk lämnat platsen och avspärrningen hävdes. Ingen misstänktes för brott.

Utöver detta har polisen hanterat larm om bråk som inte lett till gripanden eller behov av ambulans, flera larm om högljudda fester, 13 viltolyckor, m.m., m.m.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.