30 maj 08:16, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 90-tal ärenden. Ingen har gripits. Fem personer har omhändertagits för tillnyktring eller narkotikapåverkan. De händelser som sticker ut mest:

01.14 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade stannat till vid en trafikolycka vid trafikplats Kneippen i Norrköping. En bilist hade kört av vägen och krockat med ett elskåp. Mannen som körde bilen ska inte ha skadats, han är i 20-årsåldern. Polisen kontaktade kommunen om elskåpet och skriver en anmälan om trafikolycka för att utreda eventuellt brott.

01.57 Väktare tryckte på överfallslarm och polisen kom och stöttade. Detta var vid Rådhuset i Norrköping. Det hade blivit lite tumult när två män som inte hade betalat för sig på spårvagnen skulle avvisas och tilldelas böter. Läget lugnade ner sig när polisen kom. Ingen skadades.

I övrigt har polisen åkt på en del larm om bråk som inte lett till gripanden eller att någon har behövt ambulans. Det har också kommit larm om skadegörelse. Polisen har åkt på många larm från allmänheten som inte lett till brottsmisstankar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.