30 maj 08:17, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har mellan kl 22 och 06 hanterat ett 90-tal ärenden. Ingen har gripits. Åtta personer har omhändertagits för tillnyktring eller narkotikapåverkan. De händelser som sticker ut mest:

00.58 Polisen fick samtal om att det hade skett ett pesonrån på Skogstorpsgatan i Eskilstuna. Två killar på moped hade rånat en man i 30-årsåldern på sin jacka och klocka. Någon av de misstänkta ska ha hotat med ett tillhygge. De ska sedan ha lämnat på mopeden i riktning mot Fröslunda. Polisen har sökt efter de misstänkta men inte lyckats få tag i dem i nuläget. Ärendet är rubricerat som rån.

02.28 Polisen kontaktades om en arbetsplatsolycka på ett företag i Eskilstuna. En man hade klämt foten mellan en truck och ett stålrör. Polisen åkte dit och dokumenterade omständigheterna och tog uppgifter för en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka. Den drabbade är en kvinna i 30-årsåldern. Hon fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen har också under natten letat efter en kvinna i övre tonåren som varit försvunnen. Sökandet skedde till största del i ett område på landsbygden söder om Eskilstuna. Strax efter kl 04 beslutade polisen om att inleda så kallad räddningstjänst. Vid kl 06 hittades kvinnan i anslutning till sökområdet, vid liv. Polisen misstänker inget brott.

Utöver detta har polisen hanterat några ärenden med rattfylleri, trafikbrott, psykisk ohälsa, m.m.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.