30 maj 08:20, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal till hög arbetsbelastning. 

Polisen har utöver nedanstående även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke samt hanterat ett antal ärenden relaterade till psykisk ohälsa.

Här följer ett urval av nattens händelser:

Ordningslagen Luleå: Spontan cruising i Luleå. Mer information via länk nedan.

01:22 Olovlig körning, Piteå: Polispatrull stoppar en A-traktor i Djupviken som misstänks gå fortare än tillåtet. A-traktorn tas i beslag för teknisk undersökning och en anmälan gällande olovlig körning upprättas.

02:53 Misshandel, Luleå: Polispatrull beordras till riksväg 97 i höjd med Norra Sunderbyn med anledning av ett bråk/slagsmål mellan två män som känner varandra. En anmälan samt en motanmälan gällande misshandel upprättas.

03:11 Viltolycka, Luleå: Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med ett rådjur på E4, Antnäs. Inga personskador rapporteras.

04:21 Rattfylleri, Kalix: Bilförare i centrum misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. En anmälan gällande drograttfylleri upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.