30 maj 09:43, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Sex personer har omhändertagits för fylleri mellan 00:00 och 07:00, varav fyra i Sollefteå. En av dessa misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:12 Olovlig körning, Härnösand: Polisen stoppar en A-traktor i Älandsbro som misstänks gå fortare än den får. A-traktorn tas i beslag för teknisk undersökning. Föraren, som är under 18 år, misstänks för olovlig körning och en anmälan upprättas.

00:20 Trafikkontroll, Örnsköldsvik: Vid en trafikkontroll på E4/Vikingagatan får två förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse.

00:31 Olovlig körning, Ånge: Vid stopp och kontroll av en personbil i Ånge framkommer att föraren saknar behörighet att köra bil. En anmälan gällande olovlig körning upprättas och förarens körkortstillstånd omhändertas.

01:56 Drograttfylleri, Härnösand: Bilförare i Brännan misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. En anmälan upprättas.

01:59 Trafikkontroll, Örnsköldsvik: Vid en trafikkoll på Modovägen, Hörnett, får en förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse samt sitt körkort omhändertaget.

02:03 Rattfylleri, Ånge: Polisen kontrollerar en bilförare som kört vingligt och uppges ha kört in i en annan bil. Föraren, en man i 35-årsåldern, får följa med för provtagning. Mannen frihetsberövas då han är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för misshandel av en kvinna som han har en relation med.

03:17 Rattfylleri, Sollefteå: Bilförare i Remsle misstänks vara påverkad och får följa med för provtagning. En anmälan gällande rattfylleri upprättas.

04:15 Olovlig körning, Härnösand: Bilförare som kontrolleras på E4, Lövudden, saknar behörighet att köra bil. En anmälan gällande grov olovlig körning upprättas och bilen tas i beslag för att förebygga framtida trafikbrott.

Övrigt: Polisen har under kvällen/natten arbetat med stärkt bemanning med en spontan bilträff i Sollefteå.

Mellan 19:00 och 00:00 har tre personer omhändertagits för fylleri. En anmälan gällande drograttfylleri har upprättats, en person misstänks för grov olovlig körning och en person misstänks för tillåtande av olovlig körning. Trafikanter har också fått ordningsbot för trafikbrott.

Vid midnatt spärrade polisen av en parkering på Storgatan där många bilar befann sig. Anledningen till beslutet om avspärrning var att det spelades mycket hög musik och att det förekom mycket alkohol.

Ärenden i Sollefteå efter midnatt som resulterat i en anmälan rapporteras ovan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.