Uppdaterad 31 maj 21:30

30 maj 13:23, Skottlossning, Göteborg

Vi får in ett larm om en skottlossning i Hjällbo.

En person är förd till sjukhus med oklart skadeläge. Polis är på plats med ett flertal patruller.

Uppdatering kl. 16:31 En person är gripen misstänkt för mord. Minst tre personer är förda till sjukhus. En av personerna är avliden. För övriga två är skadeläget oklart.

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och vi jobbar vidare med utredningsåtgärder, bland annat förhör och tar in film. Förundersökningen leds av en åklagare och frågor gällande förundersökningen hänvisad därför till åklagare.

Polisen är fortsatt kvar med ett stort antal enheter. Utöver utredningsåtgärder, kommer vi jobba framåt för att förhindra ytterligare brott samt trygghetsskapande. Den som har tips eller iakttagelser kring händelsen får gärna kontakta polisen.

Uppdatering kl. 18:29 Den gripne är anhållen misstänkt för mord. Ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma. Vi utesluter inte i nuläget att eventuellt fler kan komma att gripas i samband med händelsen. Ärendet leds av Åklagarmyndigheten.

Polisen jobbar vidare med utredningstekniska åtgärder och genomför nu dörrknackning i området. Vi tar fortsatt tacksamt emot tips och iakttagelser från allmänheten.

Uppdatering 210531 I samband med utredningen är polisen intresserad av alla iakttagelser av en blå cykel, eventuellt en elcykel, eller personer som kan kopplas till en blå cykel/elcykel i Hjällbo eller dess närområde. Tips eller iakttagelser kring detta eller annat kan lämnas via 114 14 eller polisen.se.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.