31 maj 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Fredrik Svedemyr.

Kl 03.59 Vänersborg, singelolycka/misstänkt rattfylleri mm
En personbil kör av vägen och voltar vid Frändeforsvägen. Polis och ambulans larmas till platsen. Två yngre flickor i bilen. En av dessa förs till sjukhus för kontroll, oklart skadeläge. Bilen bärgas från platsen. Föraren misstänks för rattfylleri, narkotikabrott, olovlig körning samt vårdslöshet i trafik. Passageraren misstänks för ringa narkotikbrott. Föraren född -02 och passageraren född -01.

Kl 03.55 Tranemo, grov olovlig körning, misstänkt drograttfylleri mm
En polispatrull försöker stoppa en personbil vid Storgatan i Limmared. Ett kortare förföljande genomförs innan bilen stannar, två personer i bilen, en man och en kvinna. Mannen som var förare misstänks för drograttfylleri samt grov olovlig körning. Kvinnan som var passagerare misstänks för narkotikabrott genom eget bruk, hon medtogs för provtagning.

Kl 04.57 Uddevalla, Försök till grovt våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman
Polisen får in ett samtal från en kvinna som uppger att hon slagit sin pojkvän. De befinner sig båda i en bostad i Underås. Kvinnan säger att hon vill anmäla sig själv. Redan vid inkommande samtal märker operatören att anmälaren är mycket påverkad. Polis och ambulans åker till adressen. När polisen anländer så blir patrullen attackerad både fysiskt och verbalt. Anmälaren/ kvinnan hotar polismännen till livet, spottar på dem och försöker slå dem. En polis träffas av saliv i ett öga.

Kvinnan grips och togs med för provtagning på NÄL. Misstanke om narkotikabrott genom eget bruk. Anmälan upprättas med rubricering försök till grovt våld mot tjänsteman samt hot mot tjänsteman. Inga uppgifter kring skador på pojkvännen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.