05 maj 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

22.42 Vedum, brand
Polis och räddningstjänst larmas till Elingsvägen med anledning av att det brinner i en skortsten till ett tvåfamiljshus. De boende tagit sig ur huset på egen hand och inga personskador. Ingen misstanke om brott och det visade sig vara soteld i skorstenen. Inga materiella skador.

03.32 Lidköping, brand
Polis och räddningstjänst larmas till Trässberg med anledning av att det brinner i en garagelänga. Två bilar skadas i branden och det förelog ingen spridningsrisk till andra byggnader i området. Oklart vad som orsakat branden och räddningstjänsten är klvar på platsen för släckningsarbete. När dom är klara på platsen kommer polisen spärra av platsen för teknisk undersökning och har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

05.01 Kungälv, stöld av moped
Vid Östra Gatan är det en delvis maskerad man som stjäl en parkerad moped och åker från platsen i riktning mot Fars Hatt. Polisen spanar i området men anträffar inte mannen eller mopeden.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.