Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

05 maj 18:01, Fylleri/LOB, Stockholm

En berusad man omhändertogs på Livlandsgatan på Enskedefältet.

Polisen fick samtal om en misshandlad man på Livlandsvägen. Personen som ringde till polisen hade inte sett någon misshandel utan upptäckt den liggande mannen när hen passerade platsen i ett fordon.

Anmälaren stannade kvar tills polisen kom till platsen. Polisen som var på plats fick inte fram någon information om hur misshandel skett från brottsoffret, han hade hellre inga skador som visade på att han nyligen blivit misshandlad.

När ambulanspersonalen kom till platsen försökte mannen springa från platsen. Han övermannades av polisen och i samband med det blev mannen misstänkt för våldsamt motstånd. För att säkerställa att han inte skadade sig själv eller andra belades mannen med hand- och fotfängsel. Mannen behövde ingen ambulans- eller sjukhusvård. Polisen har inte fått någon information som tyder på att mannen blivit misshandlad. Han omhändertogs med stöd av lag om omhändertagande av berusade personer.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.