Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Uppdaterad 06 maj 09:41

06 maj 02:38, Skadegörelse, Malmö

Sammanfattning av nattens detonationer.

Uppdatering

Med anledning av nattens tre detonationer på Docentgatan, Nydalavägen och Sörbäcksgatan håller polisområde Malmö en pressträff vid 10:15 på Rättscentrum på Porslinsgatan 4B.

Stefan Sintéus, polisområdeschef i Malmö, kommer att finnas tillgänglig för individuella intervjuer.

Ingen föranmälan krävs. Med anledning av den pågående smittspridningen går det bra att vänta utomhus tills pressträffen börjar. Om man önskar vänta i receptionen påminner vi om att hålla ett säkert avstånd till varandra.

 

Under natten har det inträffat tre detonationer i Malmö. Här sammanfattas dessa och eventuella uppdateringar kommer att ske i denna händelsenotis.

02.38, Docentgatan.

Enligt flera uppringare har det hört en kraftig smäll i området och en skadad entré anträffas på Docentgatan. I samband med detonationen krossades flera fönster på fastigheten. Nationella bombskyddet har varit på plats och sökt av och en teknisk undersökning är gjord på platsen, teknikerna är nu klara och har lämnat. En person är förd till sjukhus i samband med händelsen, oklart om det har med detonationen att göra. Rubriceringen är inledningsvis allmänfarlig ödeläggelse.

02.51, Nydalavägen

Polisen får in flera samtal om en detonation utanför en port på Nydalavägen. Flera polispatruller skickas till platsen. På plats är det stor oreda och flera ytterdörrar som skadats, det finns även skador på byggnaden vid entrén. Polis har utrymt de som bor i aktuellt trapphus samt genomsökt de lägenheter där ingen öppnade. De boende har initialt samlats vid en förskola i närheten. Det finns inga rapporter om att någon skadats fysiskt i samband med händelsen. Nationella bombskyddet har varit på plats och det kommer att utföras en kriminalteknisk undersökning. Rubriceringen är inledningsvis grov allmänfarlig ödeläggelse.

Uppdateriing: Avspärrningen hävs vid platsen. En saneringsfirma kommer att rensa ut i trapphuset innan hyresgästerna kan komma tillbaka.

03.19, Sörbäcksgatan

Polispatruller skickas till platsen då en det enligt flera uppringare har hörts en hög smäll. En livsmedelsbutik har fått skador i samband med en detonation och en personbil som var parkerad utanför har fått skador. Platsen är avspärrad och nationella bombskyddet är på plats. Det finns inga uppgifter om personskador.

Uppdatering: Kriminalteknikerna är nu på plats och man har dragit ner på avspärrningen. Rubriceringen är inledningsvis allmänfarlig ödeläggelse

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.