Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

06 maj 06:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.19 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men två har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.41 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Ektorp, Norrköping blev en person i bilen misstänkt för ringa narkoikabrott genom eget bruk. Provtagning och förhör.

01.18 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Stockholmsvägen i Norrköping genomförde polisen en husrannsakan och anträffade ett armborst i bilen. Polisen tog föremålet i beslag och påbörjade en utredning om brott mot vapenlagen. En man i 30-årsåldern är misstänkt.

02.01 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i stadsdelen Ryd i Linköping uppstod misstanke om att föraren kunde vara drogpåverkad. En utredning om drograttfylleri påbörjades och föraren, en man i 30-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

02.24 polisen fick samtal om att ett inbrottslarm hade utlöst på en byggarbetsplats i stadsdelen Gottfridsberg i Linköping. Polisen åkte till platsen men när polisen kom fram hade den person som synts på kamerabilder lämnat platsen. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld. Ingen är frihetsberövad i utredningen.

03.12 polisen fick samtal om personer som hoppade eller rörde sig på ett tak till en parkerad bil i stadsdelen Råssnäs i Motala. Polisen åkte mot platsen och fick då information att de misstänkta personer hade lämnat platsen i en viss personbil. en polispatrull stoppade och kontrollerade en sådan bil i närheten och de personer som fanns i bilen identifierades och de är nu misstänkta för skadegörelse. De är alla i 20-årsåldern, en kvinna och tre män.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.