Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Uppdaterad 06 maj 17:38

06 maj 14:37, Trafikolycka, Mjölby

Två långtradare i olycka på E4. Vägen avstängd.

12.50 Det kom larm om att två lastbilsekipage hade krockat på E4 södergående, precis efter trafikplats Mjölby västra. En lastbil hade blivit påkörd bakifrån. Det blev totalstopp i södergående riktning.

13.01 Polis på plats. Den påkörande chauffören var skadad. Han fördes till sjukhus med ambulans, vaken och talbar. I övrigt är skadeläget inte känt för polisens presstjänst.

Den ena lastbilen hade tappat last som hamnat på vägbanan. Båda ekipagen behövde bärgas. Polisen påbörjade arbetet med att leda om trafiken, som gick längs länsväg 942, mellan trafikplats Mjölby västra, över Hogstad, fram till Väderstad.

13.48 De bilar som hamnat i kö mellan olycksplatsen och avfarten där trafiken började ledas om, fick fortsätta söderut.

Polisen skriver en anmälan om vårdslöshet i trafik för att utreda om brott låg bakom olyckan. 

14.35 Polisen är fortfarande kvar på platsen för att dokumentera omständigheterna.

16.10 Polisen var kvar på platsen och det var fortfarande totalstopp på E4 söderut på aktuell sträcka. Patrullerna på plats rapporterar om kilometer långa köer i området. Även på anslutande riksväg 50 var det långa köer.

Bärgare har påbörjat arbetet med att få bort långtradarna. Trafikverkets senaste prognos säger att trafiken kommer att påverkas fram till kl 20.

16.47 Vänster körfält var öppnat för trafik i södergående riktning på E4.

17.31 Ett par av fordonen (sammalagt två dragbilar och två släp var inblandade i olyckan) var bärgade och trafik kunde öppnas upp i båda körfälten så att köerna kunde minska.

Runt 18.30 kommer sedan ett körfält återigen stängas av för trafik för att bärgare ska få med sig ytterligare fordon.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.