06 maj 16:53, Sjukdom/olycksfall, Stockholm

Boende i ett flerfamiljshus i Enskede- Årsta - Vantörs stadsdelsförvaltning var orolig över sin granne och kontaktade polisen.

En granne ringer till polisen och berättar att hon inte fått kontakt med sin granne under dagen, vilket är ovanligt och gör henne orolig. Hon har sett att hans bil är hemma och hon har ringt på dörrklockan samt ropat genom brevinkastet.

Personalen på ledningscentralen ringer SOS Alarm och länets sjukhus för att se om de har någon information om mannen. När detta inte gav något resultat skickades en polispatrull till adressen för att prata mer med grannen samt se om de fick kontakt med mannen.

Polisen som var på plats fick information som gjorde att de ville säkerställa att mannen inte fanns inne i lägenheten oförmögen att tala om att han behövde hjälp. En låssmed kom och öppnade dörren, inne i lägenheten återfanns mannen. Polisen körde mannen till sjukhus för kontroll.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.