06 maj 17:28, Rattfylleri, Solna

1.28 milligram alkohol per liter utandningsluft hade den lastbilschaufför som medtogs för fortsatt utredning från Hjorthagen.

Polisen fick samtal från en personbilsförare som ansåg att en chauffören till en vit skåpbil vinglade mellan körfälten på E4 vid trafikplats Haga södra.

Personbilsföraren hade möjlighet att lämna adressangivelser fram tills polisen kunde stoppa den aktuella skåpbilen i Hjorthagen.

När polisen kontrollerade förare i sållningsinstrument för rattfylleri gav det positivt utslag och hon medtogs för fortsatt utredning angående misstänkt rattfylleri. I bevisinstrumentet uppmättes hennes alkoholhalt till 1.28 promille alkohol per liter utandningsluft och hon är misstänkt för grovt rattfylleri.

Polisen omhändertog hennes körkort och det kommer lämnas över till Transportstyrelsen. Det är de som beslutar om hennes körkortsbehörighet ska återkallas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.