07 maj 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens prestalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

00.55 Göteborg, stöld.
Ett vittne ser hur två män står och bryter bort koppar från en kyrka på Sankt Pauli Kyrkoplan varför polis larmas till platsen. Man kan ganska omgående gripa de båda personerna som har bland annat en kofot i handen och koppar på en kärra som de hade med sig. Männen får följa med in till stationen för vidare utredning.

01.13 Lidköping, mordbrand.
En sommarstuga brinner i området Trässberg varför räddningstjänst, ambulans samt polis larmas till platsen. Inga personer befann sig i sommarstugan och det är oklart hur branden startat. Ägaren underrättad om händelsen och en anmälan är upprättad.

01.48 Göteborg, drograttfylleri m.m.
En patrull stannar och kontrollerar en bil på Bäckebolsvägen och där påvisar föraren tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. Man hittar även misstänkt narkotika på passageraren som tas i beslag för analys varför han misstänks för innehav.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.