07 maj 06:43, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.28 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.00 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på E4 Torsvik uppstod misstanke om droggrattfylleri på föraren, en man i 40-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör och frigavs efter det.

00.02 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Vetlanda uppstod misstanke om ringa narkotikabrott på en passagerare. En man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör och frigas efter det.

Övriga ärenden består av kontroller, många trafikrelaterade och ett antal trafikförseelser som inte har lett till lfrihetsberövanden samt viltolyckor utan personskador.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.