Uppdaterad 08 maj 13:37

07 maj 19:54, Rån, försök, Kramfors

Polisen får samtal från en butik i Klockestrand om att två personer försökt tilltvinga sig varor.

Personerna ska ha haft ett tillhygge. Inga personskador rapporteras i samband med händelsen.

Personerna ska sedan ha lämnat platsen i bil utan att få med sig något från butiken.

Polisen arbetar intensivt med ärendet och söker efter de misstänkta gärningspersonerna. Tips och iakttagelser kan lämnas via 114 14.

Ingen ytterligare information lämnas i nuläget.

Uppdatering 210508 klockan 09:00 av Maria Linné, presstalesperson:

Strax innan klockan 22:00 på fredagskvällen kunde polisen gripa två misstänkta gärningspersoner, en kvinna och en man i 20-årsåldern. 

Efter förhör har åklagare beslutat att anhålla personerna misstänkta för rån. En av dem misstänks också för grovt olaga hot. 

Uppdatering klockan 13:28: 

Polisen har lyckats knyta de anhållna personerna till ytterligare två brott som skett i närtid. Detta tack vare lediga poliskollegor som har hört av sig med information efter att de sett att två personer gripits för rånet i Kramfors. 

Det gäller ett inbrott i en butik i Gnarp, Hälsingland, den 6 maj samt ett inbrott i en kiosk i Timrå den 5 maj där gods tillgripits. Säkrade spår på brottsplatserna gör att de nu kan misstänkas även för dessa brott. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.