08 maj 03:08, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson.

00.34 Trafikbrott, Borås. Förare av personbil stannar inte på polismans tecken och ett förföljande inleds. När bilen stannar kan polis säkra två personer i bilen och två som lämnat den. Föraren, en man, visar tecken på narkotikapåverkan.  Han är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt drograttfylleri, narkotikabrott, olovlig körning, grovt brott mot knivlagen och ej stannat på polismans tecken. En av passagerarna, även det en man, tas med för provtagning gällande narkotikabrott genom eget bruk.

00.56 Rån, Södra Kvarngatan, Lysekil. En kvinna blir rånad på sin väska av flera för henne okända personer. I väskan finns hennes plånbok med bankkort samt nycklar. När polis anländer finns ingen av de misstänkta kvar på platsen. Polis har hållit förhör med kvinnan, och är tacksam för tips och iakttagelser gjorda på Södra Kvarngatan tiden i anslutning till händelsen. Dessa kan lämna via 114 14 eller tipslänk på polisen.se.

01.08 Våld mot tjänsteman, Resecentrum Skövde. Polispatrull ska omhänderta en man enligt lagen om berusade personer. Han sätter sig till motvärn, och biter i samband med det en av poliserna. Mannen omhändertas enligt lagen om berusade personer, och är nu misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Den polis som blev biten behövde inte uppsöka sjukvård i samband med händelsen.

03.08 Våldsamt motstånd, Stigberget, Göteborg. Polis skickas till ett boende på Stigberget, där en man hotfull man befinner sig i ett av rummen. När polis anländer blir mannen hotfull mot patrullen och sätter sig till motvärn vid ingripandet. Han är nu gripen misstänkt för våldsamt motstånd, misshandel, olaga hot och narkotikabrott.

06.19 Misshandel, Eketrägatan, Göteborg. Larm kommer från en buss efter att föraren, en kvinna, blivit slagen av en passagerare, även det en kvinna. Hon har därefter lämnat bussen. Polis anträffar kvinnan i området,  som nu är misstänkt för misshandel.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.