Uppdaterad 01 mars 07:17

01 mars 06:43, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.23 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.03 i samband med en trafikontroll på E4 vid trafikplats 122 i Norrköping uppmättes att en bilist körde över 140 km/h. Det var en man i 25-årsåldern som körde bilen och han fick ett bötesföreläggande samt körkortet omhändertaget.

01.30 i samband med en fordons- och förarkontroll på Kallerstadleden i Linköping blev en man i 25-årsåldern som körde bilen misstänkt för drograttfylleri. En passagerare i bilen, man i 20-årsåldern blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Båda togs med för provtagning och förhör.

02.38 i samband med en fordons- och förarkontroll på Stockholmsvägen i Norrköping blev en förare, man i 25-årsåldern misstänkt för drograttfylleri. Han fick följa med för provtagning och förhör.

05.59 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 50 vid Fågelsta. Enligt SOS ska en bilist ha krockat med en älg. Polisen åkte till platsen och det visade sig att älgen var död. Det går att passera olycksplatsen. Bilen kommer att bärgas.

Uppdatering 06.56: Det har visat sig att den påkörda älgen är en älgkalv och mamman finns kvar på olycksplatsen och saknar sin kalv. Trafikanter uppmanas att skärpa uppmärksamheten och sänka farten. Trafikverket är meddelade av polisen.

Uppdatering kl. 07.15: polisen är nu klar på platsen och vägen är fri. Bilen är bärgad. Det finns ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.