Uppdaterad 14 mars 09:46

13 mars 10:09, Mord/dråp, försök, Umeå

Förundersökning gällande försök till mord har inletts.

Strax efter klockan 10:00 på lördagen beordras polis till Västra Ersboda, i närheten av Kylgränd, efter att uppgifter inkommit om ett misstänkt våldsbrott.

En man förs till sjukvård, han ska inte ha livshotande skador enligt de uppgifter som finns tillgängliga i nuläget. Polisen griper en man som misstänks för gärningen.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord. 

Utredningsåtgärder pågår. Polisen har spärrat av den misstänkta brottsplatsen, utomhus. Tekniker ska utföra en brottsplatsundersökning. Förhör ska hållas med de inblandade samt eventuella vittnen.

Polisen önskar iakttagelser från allmänheten. Har du sett något i det aktuella området som kan ha med ärendet att göra. Ring polisen på telefonnummer 114 14. 

 

Uppdatering 20210314 klockan 09:40:

Under söndagen fortsätter utredningsarbetet i ärendet. Bland annat hålls förhör med den misstänkte tillsammans med hans försvarare.

Senast på tisdag den 16 mars klockan 12:00 ska åklagaren ta beslut om den misstänkte, som nu sitter anhållen, ska begäras häktad.

Den misstänkte och målsäganden är bekanta med varandra. De är båda i 30-årsåldern. I samband med händelsen har ett tillhygge använts.

Ingen ny information finns gällande skadeläget.

David Helgesson, gruppchef grova brott i polisområde Västerbotten, finns tillgänglig för mediefrågor idag söndag 14 mars mellan klockan 10:00 och 10:30. Han nås på telefonnummer 010-568 22 43.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.