15 mars 06:28, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av kvällens och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

20:58 Rån, Kumminggatan, Göteborg.
En pojk i 9-årsåldern var på väg hem från sin träning då han blev omkulltacklad och överfallen av tre gärningspersoner. De sprakade på honom när han låg på marken och rånade honom på hans jacka. Gärningspersonerna skall ha varit i 12-13-årsåldern. Ingen gripen, anmälan om rån är upprättad.  

21:25 Stöld genom inbrott, Toredammen, Göteborg.

En målsägare kontaktade polisen, hon hade varit hos bekanta under en timmes tid och hade haft inbrott när hon kom hem igen. Det var stor oreda i bostaden, tjuvarna hade tagit sig in genom altandörren.
Polisens tekniker kommer att genomföra en brottsplatsundersökning. Anmälan om grov stöld genom inbrott är upptagen.

22:46 Stöld genom inbrott, Sörkällegatan, Uddevalla.
En målsägare kom hem efter att ha varit ute under dagen och upptäckte att det varit inbrott i bostaden. en ruta till bostaden var krossad och det var stökigt i bostaden. Polis kom till platsen och tog upp anmälan och teknisk undersökning ska genomföras.

23:25 Skadegörelse genom brand, Senapsgatan, Göteborg.
En parkerad bil började brinna på Senapsgatan i Göteborg. Branden förmodas vara anlagd, då en ruta till bilen var krossad och troligtvis har något brännbart kastats in i bilen. anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.  

05:14 Stöld genom inrott, Östra Köpmansgatan Stenungsund.
En larm om inbrott hos en konsthandlare inkom till polisen via väktare. Hela entrédörren var krossad oklart i nuläget vad som stulits. anmälan om stöld genom inbrott upprättades.

05:37 Stöld genom inbrott, Otto Torells gata, Varberg.
En väktare konstaterade ett inbrott på adressen och larmade polis. En övervakningsfilm skickades från vaktbolagen till polisen där gärningsmannen var synlig vid kassan i lokalen. polis åkte till platsen och kunde gripa en man i 40-årsåldern för inbrottet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.