18 mars 07:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 42 ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). En person har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:44 Polis larmades till en matbutik i Linghem, Linköping, med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats. När polis kom till platsen kontrollerades personer och fordon i närheten och hundpatrull kopplades in för spårsök men i nuläget finns ingen misstänkt. En brottsplatsundersökning har genomförts och en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Tjuven/tjuvarna ska ha fått med sig frimärken.

05:08 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Idrottsgatan i Norrköping med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska en parkerad bil ha börjat brinna. När polispatrull anlänt till platsen kunde en misstänkt person gripas efter hjälp från allmänheten med signalement. Mannen i 25-årsåldern är misstänkt för skadegörelse genom brand. Räddningstjänsten kunde släcka branden och ingen person skadades fysiskt i samband med händelsen.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.