02 mars 07:11, Sammanfattning natt, Östergötlands län

sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.39 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits på grund av berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

03.44 i samband med att en polispatrull kontrollerade en person på Smålandsvägen i Mjölby uppstod misstanke om drogpåverkan och mannen, som är i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Släpptes efter förhöret.

05.00 polisen fick samtal om att ett inbrottslarm hade utlöst i en livsmedelsbutik i stadsdelen Såpkullen i Norrköping. Polisen åkte till platsen och larmet visade sig vara skarpt varför en utredning om stöld genom inbrott påbörjades. Ingen misstänkt anträffades. Ett område är avspärrat i väntan på en kriminalteknisk undersökning som kommer att ske under dagen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.