Uppdaterad 08 mars 15:51

02 mars 08:55, Anträffad död, Stockholms län

Vad som bedöms vara mänskliga kvarlevor har anträffats på en central plats i Tyresta Nationalpark. Ett arbete pågår med identifiering.

Det var en privatperson som gjorde fyndet och kontaktade polisen.

Polisen är på plats för att göra en teknisk undersökning av kriminaltekniker samt för att omhänderta de mänskliga kvarlevorna. Arbetet med att fastställa identiteten på personen har påbörjats.

Uppdatering klockan 14.50
Polisens tekniska undersökning på platsen är avslutad och avspärrningarna kommer att hävas. Polisen har ännu ingen säker identitet men arbetar vidare med det.

Nu väntar en rättsmedicinsk undersökning och uppföljning av fynd på platsen som kan leda identifieringsarbetet framåt samt förklara vad som har hänt.

Uppdatering den 3/3, klockan 09:45

DNA-prov med flera åtgärder för att fastställa identiteten, på den person vars mänskliga kvarlevor har anträffats, är påbörjade. Polisen har inte fått svar på dessa analyser ännu.

Uppdatering den 8 mars, kl 15:45

Den avlidna person som hittades i Tyresta nationalpark är nu identifierad. Det är en man som anmäldes försvunnen från Södermalm i Stockholm den 18 november 2020. Mannens anhöriga är underrättade.

Det finns inga misstankar om brott i nuläget.

Frågor från media besvaras av Mediecenter på telefon 010-56 405 55 fram till klockan 17:00.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.