20 mars 13:49, Ordningslagen, Vetlanda

Man gripen för misshandel i samband med en allmän sammankomst på Torget i Vetlanda.

11:16 Polisen tog emot samtal på torget i Vetlanda med anledning av att några personer hade samlats för att uttrycka opinionsyttringar. Polispatruller beordrades till platsen i syfte att upprätthålla den allmänna ordningen.

I samband med detta ska en kvinna som befann sig på Torget ha knuffats till marken och slagit i huvudet. Den misstänkta gärningspersonen anträffades senare i en bil och han greps misstänkt för misshandel. Den misstänkta är en man i 30-årsåldern. Han fördes till polisstationen för förhör. Den skadade kvinnan kommer själv att uppsöka sjukvård för att se över sina skador. En utredning om misshandel är påbörjad.

Även en anmälan om brott mot ordningslagen är upprättad då det inte går att utesluta att samlingen med människor ska betraktas som en allmän sammankomst som saknar tillstånd. Utredningen får visa om brott mot ordningslagen har skett.

13:30 Det var återigen lugnt på Torget och personerna lämnade frivilligt platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.