21 mars 08:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 80-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Ingen har gripits. Händelser i urval:

02.38 Polisen kontaktades om ett rån i Linköping. En man i 20-årsåldern skulle ha blivit rånad på sin mobil cirka en halvtimme innan polisen fick samtalet. Rånet ska ha skett på Söderleden, vid en pizzeria mellan Vistvägen och Brokindsleden. Tre män ska ha gjort detta och sedan lämnat till fots i riktning mot Johannelund. Polisen sökte av i området, bland annat med hundpatrull, men har inte kunnat hitta någon misstänkt. Den drabbade mannen skadades inte fysiskt.

05.26 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Hangargatan i Norrköping med anledning av en brand. När polisen kom dit var en skåpbil helt övertänd. Efter att ha gått igenom platsen kunde polisen konstatera att fyra mindre lastbilar hade blivit utsatta för skadegörelse. Det var hål i vindrutorna. Sedan visade det sig att även bussar på området hade utsatts för skadegörelse. Ytterligare fem fordon, varav två släp, hade sönderskurna däck. Polisen sökte efter spår. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.