22 mars 07:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 43 ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:04 Polis och ambulans beordrades till området Samuelsberg i Motala med anledning av bråk i en bostad. Väl på plats greps en man i 40-årsåldern. Han är i nuläget misstänkt för misshandel i relation och olaga hot. Under natten anhölls också mannen av åklagare. Den drabbade kvinnan, i 40-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus för kontroll. Hon ska bland annat ha blivit slagen i huvudet. I övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget.

23:16 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Tellbovägen i Linköping med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska en träbyggnad tillhörande ett företag brinna och vara övertänd. Väl på plats tog räddningstjänsten beslut om att låta byggnaden brinna ner. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand och platsen har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning. Räddningstjänsten har varit på plats under natten för eftersläckning och tåg som ska passera har fått göra det i krypfart enligt beslut från räddningstjänsten. Ingen person ska ha skadats i samband med denna händelse. I nuläget finns ingen misstänkt.  

02:27 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Universitetsvägen i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri och förgripelse mot tjänsteman mot föraren. Mannen i 65-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolycka (vildsvin) samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.