26 mars 11:14, Rån, Linköping

Polisen söker vittnen efter rån igår (torsdag) eftermiddag.

Igår eftermiddag klockan 17:00 inträffade ett rån på Glyttingevvägen i Linköping. En man i 20-årsåldern som cyklade på sträckan mellan Skäggetorp och Ryd blev överfallen av för honom fyra okända yngre män som var maskerade över ansiktet.

De fyra männen ställde sig i vägen för den drabbade mannen och hindrade honom från att cykla förbi. När han försökte springa därifrån drog killarna med honom ut i en skogsdunge vid sidan av vägen.

Den drabbade mannen blev slagen och hotad med vassa tillhyggen. Rånarna tvingade den drabbade mannen att föra över pengar från ett bankkonto och de stal hans mobiltelefon samt plånbok.

Polisen har sökt efter gärningspersonerna men det finns i nuläget ingen misstänkt. En utredning om rån är påbörjad.

Polisen är mycket angelägen om att ta emot vittnesuppgifter från personer som har sett eller hört något av händelsen. Brottet inträffade när det var ljust ute och vid en tidpunkt där mycket människor rör sig utomhus. Om du har information att lämna till polisen ring 114 14, besök en polisstation eller fyll i tipsformuläret på polisens hemsida.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.