Uppdaterad 27 mars 08:13

26 mars 19:39, Polisinsats/kommendering, Linköping

Större polisinsats vid Lambohov. En person gripen.

17:18 Polis och ambulans larmades till en lägenhet i Lambohov, Linköping, med anledning av att en man setts uppträda hotfullt och viftat med ett pistolliknande föremål mot flera personer. Flera polisresurser involverades i ärendet och åkte till platsen.

18:11 En förundersökning gällande grovt vapenbrott och grovt olaga hot har inletts.

19:25 Efter förhandling kom mannen, som är i 60-årsåldern, själv ut från bostaden och gripandet gick lugnt till. Ingen person skadades i samband med insatsen.

19:32 Boende i området har troligtvis reagerat på polisens närvaro och därför vill polisen nu informera om varför vi har varit på plats. Det finns ingen anledning för allmänheten att känna oro.

Uppdatering lördag 27 mars:
Förundersökningen gällande grovt vapenbrott har lagts ner då det visat sig att mannen haft en plastpistol. Mannen är nu anhållen och ärendet är åklagarlett. Polisens presstjänst hänvisar därför alla frågor från media till Åklagarkammaren.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.