29 mars 06:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:11 Polisen larmades till Ryd, Linköping, med anledning av ett personrån. Tre maskerade personer ska ha rånat en man som är i 25-årsåldern. Den drabbade mannen var på väg från universitetshållet mot Ryd när han rånades, detta inträffade vid 21:30-tiden. De tre gärningspersonerna konfronterade mannen och tvingade honom att föra över pengar via mobilen. Mannen rånades även på tillhörigheter. Flera polispatruller involverades i ärendet men ingen person är frihetsberövad i ärendet. Händelsen rubriceras som rån. Polisens presstjänst har inte fått några uppgifter om att den drabbade mannen ska ha fått några fysiska skador. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt som kan kopplas samman med denna händelse. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.