30 mars 06:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

God morgon! Polisens presstjänst bemannas under dagen av Björn Öberg och Angelica Israelsson Silfver, till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. De händelser som sticker ut mest:

22.27 En polispatrull meddelade att de hade stoppat en bilist vid Hökartorget i Motala. Föraren fick en ordningsbot för onödigt störande körning i tätbebyggt område. Det var en man i 20-årsåldern som körde.

02.08 Polisen larmades om att någon hade slagit sönder en dörr till en lägenhet i Kisa. Polisen åkte dit med flera patruller. När polisen kom dit fanns ingen misstänkt kvar på platsen. Patrullerna sökte i området utan framgång. Händelsen rubriceras som skadegörelse. Det är något oklart vad som låg bakom.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat flera fall av psykisk ohälsa, samt utfört kontroller efter larm från allmänheten eller på polisens egna initiativ som inte har lett till brottsmisstankar, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.