04 mars 06:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Björn Öberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 47 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Nio personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Det ärende som sticker ut:

00:10 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Göran Dyks Gata i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Kvinnan i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. Passageraren i bilen, en man i 30-årsåldern, blev misstänkt för brott mot knivlagen.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, två viltolyckor utan personskador (vildsvin) samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.