Uppdaterad 04 mars 17:03

04 mars 16:36, Rattfylleri, Linköping

Polisen utreder rattfylleri, ringa narkotikabrott och häleri efter ett efterföljande av en bil på E4.

13:58 En polispatrull som befann sig på E4 i höjd med Herrbeta mellan Norrköping och Linköping bestämde sig för att kontrollera ett fordon och dess förare. Föraren valde att inte stanna på polisens uppmaning utan körde söderut i hög hastighet. Slagningar visade att ägaren till bilen saknade körkort. Polispatrullen påbörjade ett efterföljande och färden gick i hög hastighet (varierande hastighet men stundtals uppåt 200 km/h) söderut.

14:08 Strax söder om Linköping valde föraren att stanna bilen och polisen kunde påbörja kontrollen. I bilen fanns en förare och en passagerare. Föraren, en man i 20-årsåldern, saknade körkort och misstänks för grov olovlig körning. Han visade också tecken på att vara påverkad av narkotika och togs med för provtagning och misstänks också för drograttfylleri.

Även passageraren (i nuläget har presstalespersonen ingen uppgift på ålder och kön) misstänks vara påverkad av narkotika och fick följa med för provtagning och misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk.

I bilen anträffades även en bilratt tillhörande en BMW. Polisen misstänker att ratten har stulits och en utredning om häleri är påbörjad. Det är i nuläget inte känt varifrån ratten kommer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.