06 mars 08:15, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 91 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. 15 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:13 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Industrigatan i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri, olovlig körning, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott för eget bruk mot föraren. Mannen i 45-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. Passageraren, en kvinna i 40-årsåldern, blev misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk.

01:18 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till en industribyggnad på Tellbovägen i Linköping med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska flera fordon ha börjat brinna. Väl på plats konstaterades det  att fem mindre lastbilar som stod parkerade utanför byggnaden brunnit. Räddningstjänsten hade släckt branden vid 02:20-tiden. Polisen har inte hittat någon naturlig orsak till branden och kommer därför att utreda den. En anmälan om mordbrand kommer upprättas med tanke på det stora godsvärdet. Brandplatsen har också spärrats av för en kriminalteknisk undersökning som ska genomföras under lördagen. Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

01:40 Polis och ambulans beordrades till området Viberga i Finspång med anledning av bråk utanför en lägenhet. När polispatrull anlänt visade det sig att det varit en fest i lägenheten och utanför bostaden har en man i 20-årsåldern blivit skadad i benet med ett vasst föremål. Han fick följa med ambulans till sjukhus. Polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. Ytterligare två personer, en man i 20-årsåldern och en kvinna i övre tonåren, ska ha blivit slagna. I nuläget har ingen person frihetsberövats. Polispatrull kommer skriva en anmälan om grov misshandel och två anmälningar om misshandel.

02:44 Polis och väktare beordrades till en byggarbetsplats på Skördevägen i Mjölby med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats. Väl på plats visade det sig att en dörr brutits upp och även ett staket men ingen misstänkt fanns kvar. Det är i nuläget oklart om något stulits men en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.