För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

08 mars 07:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.25 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning och förhör angående misstänkt drogpåverkan.

00.07 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på länsväg 919 i Ödeshög fick en man i 25-årsåldern följa med för provtagning på grund av misstanke om drograttfylleri. Han frigavs efter förhöret.

01.19  i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Industrigatan i Linköping fick en man i 30-årsåldern följa med för provtagning på grund av misstanke om drograttfylleri. Han frigavs efter förhöret.

03.49 polisen fick samtal från ekön i Motala där det hört misstänkta ljud från en bostad. Vid kontroll av bostaden anträffades två personer som misstänks för ringa narkotikabrott, en för eget bruk och en för innehav. En kvinna i 30-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. En man i samma ålder som misstänks för innehav av narkotika fick en mindre mängd misstänkt narkotika tagen i beslag.

Det finns inga andra brott elelr allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.