För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

08 mars 15:38, Trafikbrott, Uddevalla

Vid en trafikkontroll på Söder i Uddevalla har en bilist försökt att köra på en polis.

Det var i samband med att bilisten skulle stoppas som föraren försökte köra på en polis. I samband med händelsen avlossade en polis sitt tjänstevapen. Föraren körde ändå från platsen och ett förföljande inleddes som gick via Fjällvägen och länsväg 2069. Bilen försvann men hittades senare stillastående söder om Ödeborg.  Föraren, en man i 18-årsåldern, kunde odramatiskt gripas misstänkt för försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt drograttfylleri. I bilen färdades även en kvinna i 20-årsåldern som misstänks för ringa narkotikabrott. Ingen person har kommit till skada. Bilen tagen i beslag för en teknisk undersökning.

Polisens användande av tjänstevapnet kommer att utredas av avdelningen för särskilda utredningar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.