12 november 06:51, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.22 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning.

00.32 polisen fick samtal om att ett larm utlöst på ett företag i Gamla staden i Norrköping och personer hade setts lämna platsen. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att ett fullbordat inbrott hade skett i en butikslokal. Polisen påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Polisen har även spanat i omgivningarna men utan att någon har gripits. En brottsplatsundersökning är genomförd också på platsen.

04.18 polisen fick ett SOS-larm om brand på Lantmannagatan i Linköping. Det visade sig att en person hade rökt och då utlöst brandlarmet. Ingen var skadad och det finns ingen misstanke om brott.

05.43 ett SOS-larm kom till polisen om trafikolycka på Hovsvägen i Vadstena. Enligt uppgifter från SOS ska en bilist ha kört in i ett träd. Polisen åkte till platsen och började utreda vad som hänt. En man i 50-årsåldern som misstänks ha kört bilen blev misstänkt för grovt rattfylleri. Han fick följa med för provtagning och förhör.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.