Uppdaterad 13 november 12:10

12 november 21:14, Skottlossning, Stockholm

Polis och ambulans kallas till Kälvesta med anledning av skottlossning.

När patrullerna kom till aktuell plats påträffades två personer i en bil med skottskador som vårdas av sjukvårdspersonal.

En polisinsats pågår för att leta efter gärningsperson/personer och för att utföra brottsutredande åtgärder såsom förhör med mera.

Uppdatering klockan 22:15

Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att utföras. Andra utredningsåtgärder såsom dörrknackning, inventering av kameror med mera pågår.

Ingen är gripen i nuläget.

Uppdatering klockan 23:35
En av målsägarna har avlidit av sina skador. Den andra målsägaren är allvarligt skadad och vårdas på sjukhus. Anhöriga är underrättade. 

Uppdatering klockan 05:55

Brottsrubriceringen är mord och mordförsök. Den avlidne personen är en man i 20-25 årsåldern och den allvarligt skadade är en man i 17-20 årsåldern.

Den tekniska undersökningen är klar och avspärrningarna är hävda.

Ingen person är gripen.

Uppdatering klockan 12:00

Polisen har utökad polisiär närvaro i området. Dels i trygghetsskapande syfte men också för att vara tillgängliga för personer som har upplysningar att lämna där alla former av iakttagelser eller annat är av vikt.

Dessa upplysningar kan också lämnas per telefon på 11414 alternativt på polisen.se.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.