Uppdaterad 13 november 14:09

13 november 08:34, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Åtta personer har mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri. En av dessa misstänks för ringa bedrägeri efter att ha tillgripit spelmarker från ett spelbord på en bar i Luleå och löst in dessa.

En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

00:36 Trafikbrott, Piteå: Bilförare i Annelund får ordningsbot för onödig och störande körning.

01:32 Rattfylleri, Kiruna: Vid stopp och kontroll av en A-traktor som setts köra vingligt misstänks föraren vara berusad. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning varefter föraren överlämnas till vårdnadshavare. En anmälan upprättas.

02:02 Misshandel, Kiruna: Polispatrull beordras till en restaurang där två män i 20-årsåldern uppges ha misshandlat varandra. Det finns inga uppgifter om att någon behövt föras till akutsjukvård. En anmälan samt en motanmälan gällande misshandel upprättas.

02:06 Sexuellt ofredande, Luleå: Polispatrull beordras till en krog i Innerstaden där en kvinna uppger att en utpekad man tafsat på henne. Förhör med kvinnan samt ett vittne hålls och en anmälan upprättas.

02:33 Inbrott, Kalix: Polispatrull beordras till Kalix med anledning av ett inbrott i en skola. Larm har gått, ett fönster är öppet och ett annat är krossat. Ingen misstänkt gärningsperson finns kvar på platsen. Det är i nuläget oklart vad som är tillgripet. En brottsplatsundersökning är genomförd. En anmälan upprättas.

03:13 Viltolycka, Pajala: Polisen får in en anmälan om att en lastbil kolliderat med en älg vid flygplatsen i Pajala. Det finns inga uppgifter om personskador.

03:18 Viltolycka, Boden: Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med ett rådjur på riksväg 97, Ågärdan. Det finns inga uppgifter om personskador.

03:38 Trafikolycka, Jokkmokk: Polispatrull beordras till E45 i höjd med Majtum med anledning av en olycka där en A-traktor uppges ha voltat. Fyra personer är inblandade. Samtliga tar sig själva ut ur fordonet. Två av dessa förs till sjukvård med oklart skadeläge. Det är oklart vad som hänt och polisen utreder olyckan.

04:11 Våld mot tjänsteman, Kiruna: Polispatrull beordras till centrum med anledning av ett bråk/slagsmål i samband med en taxiresa där personer inte vill betala som överenskommet. En taxichaufför uppges ha blivit slagen, men ska inte ha varit i behov av ambulansvård. Förhör hålls med de inblandade och en anmälan gällande våld mot tjänsteman upprättas.

Polisen i Luleå/Boden har även hanterat ett ärende där en utpekad man misstänks ha våldtagit en kvinna. Det ska ha skett inomhus under natten. Mannen är gripen och efter förhör ska åklagare fatta beslut om mannen ska anhållas eller inte.

Uppdatering 14:09: Mannen som gripits i ärendet gällande våldtäkt ovan är anhållen av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.