14 november 08:11, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. 22 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inbrott i Linköping

00:52 Polisen kallades till Klostergatan i Linköping. Ett fönster till en antikaffär hade krossats. Polispatrullen som kom till platsen kunde säkra vissa spår efter en gärningsman. Oklart vad som tillgripits. Vidare utredningsåtgärder kommer att ske.

 

Påkörning bakifrån

01:41 Trafikolycka i Simonstorp. En epa-trakor kördes på av en taxi yrkesmässig trafik. Ungdomarna i epan klarade sig bra men taxibilsföraren klagade initialt på smärtor.

Taxiföraren misstänks nu för att ej ha hållit avstånd till framförvarande bil.

Misstänkt hot i Linköping

02:59 En ordningsvakt på Ågatan kontaktades av en manlig gäst. Han hade vid ingången till lokalen hotats med ett vapenliknande föremål av en okänd person. Patrullen förhörde sig på platsen efter iakttagelser och fick in vissa spår som ska analyseras.

Polisen skrev en anmälan om olaga hot och grovt vapenbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.