16 november 01:40, Efterlyst person, Linköping

Man anhållen i sin frånvaro gripen efter polisinsats i Johannelund, Linköping.

Under senare delen av måndagskvällen och början av natten mot tisdag genomförde polisen en insats vid en adress i området Johannelund i Linköping.

Insatsen syftade till att lokalisera och gripa en man i 30-årsåldern vilken varit efterlyst såsom anhållen i sin frånvaro sedan början av oktober.

Gripandet gjordes vid 00:40-tiden efter en tids försök till förhandling som ej gav resultat. För att kunna genomföra gripandet så säkert som möjligt för alla inblandade tvingades den regionala insatsstyrkan använda elchockvapen för att oskadliggöra den efterlysta mannen. Ingen person skadades under insatsen.

Polisen kommer inte kommentera ärendet som den numera gripna mannen var anhållen i, för information om detta hänvisas till åklagarmyndighetens presstjänst eftersom ärendet är åklagarlett.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.