16 november 07:20, Sammanfattning kväll och natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 45-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inbrott i Torvinge

23:10 Polisen kallades till Torvingegatan med anledning av ett misstänkt inbrott. Ett väktarbolag kunde i en kamera se att det fanns två förmodligen obehöriga  personer som såg ut att göra inbrott i en container. Männen ska ha tagit sig in genom ett staket och vidare in i en byggnad.

Polispatrullerna ställde upp sig för att kunna bevaka så att ingen skulle kunde lämna platsen utan upptäckt. En polishund tillkallades men ingen misstänkt hittades på området. Det är ännu oklart vad som stulits.

Efterlyst person infångad

Under senare delen av måndagskvällen och början av natten mot tisdag genomförde polisen en insats vid en adress i området Johannelund, Linköping.

Insatsen syftade till att lokalisera och gripa en efterlyst man i 30-årsåldern som varit anhållen i sin frånvaro  för grov misshandel i Norrköping sedan början av oktober.

Gripandet gjordes vid 00:40-tiden efter en tids försök till förhandling som ej gav resultat. För att kunna genomföra gripandet så säkert som möjligt för alla inblandade tvingades den regionala insatsstyrkan använda elchockvapen för att oskadliggöra den efterlysta mannen. Ingen person skadades under insatsen.

Polisen kommer inte kommentera ärendet som den numera gripna mannen var anhållen i, för information om detta hänvisas till åklagarmyndighetens presstjänst eftersom ärendet är åklagarlett.

Åklagarmyndigheten nås på 0105625020 och detta ärende är AM 129415-21

 

Misstänkt misshandel i Ryd

02:15 polisen kallades till en adress i Ryd, Linköping. En kvinna misstänks ha blivit misshandlad av en man hon känner. I lägenheten fanns också barn och mannen, som kunde gripas, är nu misstänkt för misshandel och barnfridsbrott. Polisen genomför nu utredningsåtgärder i form av förhör av de på olika sätt inblandade.

Mannen är i 20-årsåldern, är nu anhållen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.