Uppdaterad 17 november 14:38

17 november 11:23, Trafikkontroll, Västernorrland län

Urval av polisens arbete i trafiken i länet hittills under dagen.

07:41 Härnösand: Vid en trafikkontroll på Hovsgatan i Härnösand får en förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse.

07:41 Örnsköldsvik: Samtliga som kontrolleras på Bergomsvägen/Domsjövägen håller hastigheten.

07:46 Sollefteå: Vid en trafikkontroll utanför en skola på Långgatan får två förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse.

07:53 Timrå: Vid en trafikkontroll på Maskrosvägen, Laggarberg, får åtta förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse. En av dessa får sitt körkort omhändertaget. En förare får ordningsbot då fordonet har körförbud.

08:03 Kramfors: 35 förare på Bruksgatan i centrala Kramfors får blåsa i polisens sållningsinstrument. Samtliga är nyktra.

08:51 Kramfors: Lastbilsförare på Frånö får ordningsbot då lasten på släpet inte är säkrad.

09:26 Sundsvall: Vid en trafikkontroll på Ortviksvägen, Korsta, får en förare ordningsbot för felaktig belysning, en förare bötfälls då fordonet har körförbud och en flygande besiktning av ett fordon genomförs.

09:31 Härnösand: I samband med en trafikkontroll på Södra Vägen, Granudden, framkommer att en bilförare som kontrolleras saknar behörighet att köra bil. Förhör hålls och en anmälan gällande grov olovlig körning upprättas.

09:54 Sundsvall: Vid en trafikkontroll på Raholmsvägen, Södra Alnö, får tre förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse.

10:19 Sundsvall: Trafikkontroll på Baldersvägen, Haga. Tio förare får ordningsbot för hastighetsöverträdelse. Trafikkontrollen är en del av polisens medborgarlöfte i kommunen.

Uppdatering 14:32: 

12:21 Sundsvall: I samband med en trafikkontroll på Södra Alnö får elva förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse.

12:39 Sundsvall: Åtta förare får ordningsbot för hastighetsöverträdelse vid en trafikkontroll på Universitetsallén, Norrmalm.

13:36 Örnsköldsvik: Bilförare i mellansel får ordningsbot på grund av att bilen har körförbud.

Trafikkontroller är en del i polisens arbete för att förhindra och förebygga trafikolyckor. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.