Uppdaterad 18 november 16:05

17 november 20:01, Brand, Västerås

Lastbil innehållande gasflaskor som brinner på E18.

På E18 i höjd med trafikplats 131, Vallbymotet, i Västerås ska det vara en fullt utvecklad brand i en lastbil. Enligt uppgift ska det finnas någon form av gasflaskor i den aktuella lastbilen.

Räddningstjänsten har beslutat om att stänga av E18 i båda riktningarna. Även Narvavägen kommer att stängas av. Polisen är på plats för att bistå räddningstjänsten i deras arbete.

Uppdaterad, kl 20:16

Det är just nu stor påverkan på trafiken och Polisen arbetar med att försöka leda om trafiken. Det är alltså helt stopp i båda riktningarna på E18.

Den brinnande lastbilen ska stå i riktning mot Köping.

Uppdaterad, kl 20:59:

Räddningstjänsten meddelar att man kommer låta lastbilen brinna ur. Därmed kommer E18 att förbli avspärrad en lång tid framöver.

Explosioner sker just nu på platsen.

Uppdatering, kl 21:06

Polisen får just nu in ett stort antal samtal om höga smällar i Västerås, och det handlar om gastuber från lastbilen som just nu exploderar.

Uppdatering, kl 21:36

Med tanke på de kraftiga explosionerna uppmanas boende i området att hålla sig inne och stänga dörrar och fönster. 

Uppdatering, kl 23:20:

Prognos för när vägen åter kan öppna för trafik är den 18/11, kl 07:00. För vidare information om trafikläget, besök Trafikverkets hemsida.

Uppdatering, 18/11, 08:26:

Polisen har upprättat ytterligare avspärrningar i området. Narvavägen berörs i nuläget. Anledningen är att man vill eliminera skaderisken då gasflaskorna vid explosionen spridits sig lite varstans i området. 

Polisens fortsatta arbete under morgonen är att fortsatt hålla avspärrningar på platsen för att sedan utreda olycksorsaken. Enligt uppgift så ska ingen ha skadats vid olyckan. 

Preliminärt så kommer trafiken att kunna släppas på igen vid 18-tiden på torsdagen.Trafikanter leds av vid Bäckbymotet respektive Rocklundamotet och via väg 631 Norrleden.

Uppdatering, 18/11, 09:43

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet genom brand kopplat till händelsen. Personen som framförde lastbilen är förhörd som vittne.

Inga fler utredningsåtgärder har för tillfället genomförts då branden varit kraftig och polisen främst arbetat med säkerheten och trafiksituationen vid platsen. 

Det är i nuläget oklart hur branden startade.

Uppdatering, 18/11, 11:25:

Flytten av gastuberna på lastbilen kommer att ta cirka fem timmar enligt räddningstjänste, men arbetet har inte kunnat påbörjats än då det inte är säkert att utföra en sådan åtgärd i nuläget. Det ska också ligga en del gasflaskor i skogen som ramlat av lasten. Dessa ska också bärgas från platsen så fort det går.

Uppdatering, 18/11, 16:05:

Vidare frågor om trafikläget på E18 hanteras av Trafikverket. Mer information lämnas på trafikverket.se. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.