19 november 08:13, Polisinsats/kommendering, Norrköping

Polisen har inlett särskild händelse med anledning av fotbollsmatch i Norrköping på måndag.

Måndag 22 november kl 19.00 tar IFK Norrköping emot Djurgårdens IF på Platinumcars arena i Allsvenskan i fotboll. Det väntas mycket publik och polisen har beslutat att matchen ska hanteras som en särskild händelse.

Det övergripande målet för den polisiära insatsen är att alla upplever evenemanget som tryggt, säkert och välkomnande för alla. Det väntas en hel del bortasupportrar till Norrköping. Insläpp och visitering kan ta tid, så alla som vill in på arenan för att se matchen uppmanas att komma dit i god tid.

Det finns risk för ordningsstörningar i anslutning till matchen. Arrangören, IFK Norrköping, ansvarar för ordningen inne på arenan och på de platser som ligger i direkt anslutning till arenan. Det kommer att finnas ordningsvakter på plats och polisens uppgift är att tillsammans med arrangören arbeta för ett tryggt och säkert arrangemang.

Publiktillströmningen kommer att påverka trafiken i anslutning till arenan, och på större gator mellan arenan och resecentrum. Vissa gator kommer tidvis vara avspärrade. Publik som har möjlighet uppmanas att lämna bilen hemma och istället gå, ta cykeln eller åka buss/spårvagn till matchen.

Att polisen har bedömt matchen som en särskild händelse innebär att polisens arbete leds i en stab, och det kommer vara många poliser i tjänst. Syftet med detta är att snabbt kunna hantera ordningsstörningar, om det skulle uppstå. Under insatsen kommer polisen bland annat använda UAS i vissa delar av centrala Norrköping, en obemannad flygfarkost med kamera, även kallat drönare. Syftet med detta är att få bra överblick hur folkmassor rör sig, samt att vid behov kunna identifiera personer som har begått brott.

Kontakt för media:
Kommunikationsansvarig i staben: Björn Öberg, 010-56 656 38. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.