02 november 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser, Dagens presstalesperson är Hans-jörgen Ostler

00:41 Rattfylleri, Stenungsund
Polis larmades om en trafikolycka vid Stenunge Allé 1 i Stenungsund. En förare hade där kör in i en järnvägsbom och lämnat sitt fordon en personbil vid platsen. Polis kunde säkra två män i närheten och föraren misstänktes för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik samt för narkotikabrott. Passageraren misstänktes för narkotikabrott innehav. 

02:44 Misshandel, Polisområde Fyrbodal
Polis blev uppringda av en kvinna som uppgav att hon blivit misshandlad och drogad av sin pojkvän. Kvinnan ska blött från huvudet och blivit itvingad tabletter. Polis kom till adressen och kunde säkra två personer, kvinnan och den misstänkta pojkvännen som grep. Kvinnan fick hjälp av ambulans att drogtesta sig och fick en översyn av skadorna i huvudet. Anmälan om misshandel upprättades.   

04:23 Katalysatorstöld, Vänersborg
En anmälare kontaktade Polis då han blivit bestulen på sin katalysator, anmälaren har sett två gärningsmän utföra stölden. Polis fick kontakt med förövarna när de lämnade platsen i sin personbil och försökte stoppa dem. Tjuvarna hann dumpa bilen och sprang från bilen till fots innan Polispatrullen han säkra dem. Polisparuller och hundpatruller sökte efter tjuvarna. Platsen var invid järnvägsspår varför beslut och att stoppa spårbundentrafik fick tas i området (ett så kallat järnvägsstopp). Polisen sökte i området utan att kunna gripa gärningsmännen dock tigs bilen i beslag och där fanns både verktyg och katalysatorer. En anmälan om stöld upprättas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.